Wedstrijdverslag: U8 Prov B


Wedstrijd: U8 Prov B op za 03 okt 20 - 09:30 thuis tegen YR KV Mechelen B   - Competitie
Klik hier voor de ploegpagina van de U8 Prov B

Nipte nederlaag na spektakelmatch

Op deze kletsnatte, doorregende zaterdag kwam ondergetekende aan in het stadion. Onmiddellijk werd aan de délégué van dienst, Gunther, gevraagd wat zijn verwachtingen waren voor deze match. Hij zei dat het tactisch plan klaar was, maar dat het vooral “ werkendag” zou worden. Gunther besefte toen nog niet hoe profetisch zijn woorden zouden zijn.
De wedstrijd startte zeer gelijk opgaand tussen 2 ploegen die allebei voor goed voetbal kozen. De goals vielen dan ook langs beide kanten. Het eerste kwart werd afgesloten bij 3-3.

Kwart twee borduurde verder op het eerste. Onze jongens kwamen 4-3 voor, maar dan lukte het scoren even niet wat ze ook probeerden. De bezoekers bogen de 4-3 om in een 4-7 stand. De Mechelse doelman was misschien op dat moment het opvallendste figuur. Hij was niet bevreesd om mee naar voor te gaan en zelfs te komen scoren. Toch kon onze jongens niets verweten worden, ze bleven zich hard inzetten en werken. Tijd voor de rust .

In kwart drie gingen alle remmen los. Werd er in het tweede kwart nog vrij weinig gescoord, plots vlogen de goals ons om de oren. Alle zeilen werden bijgezet om de achterstand weg te werken. Trainer Wesley had voor de match ook gevraagd aan zijn kornuiten om ook te proberen scoren met hun mindere voet. Wat opeens bij verschillende goed lukte. We sloten af met maar liefst 13-14. De overwinning leek in het vizier. In het vierde kwart zou het moeten lukken.

In kwart 4 werd er even vlot gescoord. We zagen goed voetbal, met dank aan onze tegenstander uit Mechelen die ook met open vizier kwam voetballen, met ook de nodige goals.
En …. onze jongens kwamen zowaar 18-16 voor. De overwinning leek voor het grijpen. De weersomstandigheden en de goede tegenstander hadden veel krachten gekost van onze voetballertjes. Onze keeper werd nog 3 maal geklopt. Eindstand 18-19. Laatste goal in de allerlaatste minuut …
Toch kregen onze spelers een open doekje van de aanwezige toeschouwers omwille van het goede voetbal, niemand viel vandaag uit de toon. Het was een echte “ werkendag” geweest. Nietwaar Gunther?
Deze keer geen penalty’s na de match , maar shoot-outs. Deze eindigen op 3-3
(8 spelers voor Schelle en 6 voor YR KV Mechelen).
Na de match werd ook de uitslag meegedeeld van de jongens van trainer Leslie die ook tegen YR KV Mechelen hadden gespeeld : 17-17. Deze uitslag werd bevestigd door délégué Jean-Pierre, beter bekend als
trainer “ Champignon” bij onze kleine snodaards.
Als besluit kunnen we zeggen dat het ondanks het weer een leuke voetbaldag was voor de U8 van Schelle Sport tegen een sterke tegenstander.

THCL