Wedstrijdverslag: U9 Prov B


Wedstrijd: U9 Prov B op za 25 sep 21 - 13:00 op verplaatsing bij SC City Pirates Antwerpen B (uitslag: 20-13)   - Competitie
Klik hier voor de ploegpagina van de U9 Prov B

Leuke pot voetbal in Merksem

Voor de tweede uitwedstrijd van het seizoen streken we neer in de buurt van het Sportpaleis en de Bosuil. We kwamen terecht in een leuke omgeving met 2 leuke velden voor onze kapoenen. Door de grote afwezigheid bij de U9 Prov B, werden de rangen versterkt door 2 spelers uit de A-groep. Tijd om te voetballen nu.

In het eerste kwart ging de wedstrijd heel goed over en weer. Er werd door beide ploegen leuk voetbal geserveerd. Van 1-0,1-1,2-1,2-2,3-2 werd er na 15 minuten afgesloten bij 3-3. Wel niet vergeten dat een voorsprong had gekund met een iets betere afwerking en wat meer geluk : 2 ballen op de paal.

In het tweede kwart ging het leuke voetbal verder. Alleen was het scorend vermogen van de thuisploeg net iets groter. Daardoor gingen we rusten bij 10-6. Ook de warmte ging bij sommige parten spelen : oververhitte kousen op het kunstveld.

Tijdens de rust werd het tactisch nog eens bijgesteld en werden de spelers met vragen op scherp gesteld. Was het daarom dat er in het derde kwart opeens veel minder werd gescoord? We sloten af bij 13-7.

Zo kalm het derde kwart, zo hevig was het laatste. Alle registeren werden geopend: we zagen heerlijke aanvallen die door onze kleppers ook mooi werden afgewerkt. We gingen over 13-8 naar 15-11 om uiteindelijk te stranden bij 20-13. Al was er veel minder verschil dan dat het uit de cijfers blijkt.

We zagen een heerlijke gelijk opgaande pot voetbal tussen 2 ploegen die met eigen jeugdspelers spelen. Dit was de voorbije weken toch anders geweest. Door het feit dat onze spelertjes maar met 6 waren , hebben ze allemaal veel kunnen spelen en aan de bal komen. Dat werd bijzonder goed gesmaakt. Ondanks dat het een heel sportieve match was, zaten we halfweg met een geblesseerde. Gelukkig kon hij toch nog wat speelminuten meepakken.

Penalty’s : 5-4

Tot de volgende match.

Thierry