Wedstrijdverslag: U9 Prov B


Wedstrijd: U9 Prov B op wo 03 nov 21 - 18:30 op verplaatsing bij K Zwaluwen Olmen B (uitslag: 4-18)   - Jeugdcup
Klik hier voor de ploegpagina van de U9 Prov B

Schelse Wolven in Olmen

Voor de tweede wedstrijd in de Jeugdcup streken we neer na een lange autorit in het verre Olmen. Vanaf de opwarming was het duidelijk dat het veld er zeer drassig bij lag en dat het letterlijk een zware wedstrijd zou worden zou worden voor onze toppers (en ouders om de kledij weer proper te krijgen).
We geven nog mee dat de Prov U9B werden aangevuld met 2 jongens van de gewestelijke.

In het eerste kwart werd er reeds goed gevoetbald door onze kapoenen.
Het meesterschap resulteerde in een droge 0-3. Er werden een aantal knappe combinaties op de mat getoverd die ook nog eens mooi werden afgewerkt.
Zelfs met een goedkeurende blik van de thuiscoaches.

Daar waar de score in het eerste kwart nog beperkt bleef, werd de gashendel volledig open gedraaid in het tweede kwart. Ook de nieuwkomers van de avond lieten zich helemaal niet onbetuigd. De Schelse Wolven verscheurden hun prooi en gingen rusten met maar liefst 0-9. Een score die bovendien helemaal niet overdreven was, er werden zelfs nog open kansen gemist.

In het derde kwart leek voor sommigen de wedstrijd al gespeeld. Er kwam wat meer nonchalance in het spel. Er werd veel minder gescoord en we kregen ook de eerste (vermijdbare) goals tegen. Dit resulteerde in een 2-11 stand. Tijd voor de coach om zijn spelers weer wakker te schudden.

Wat ook gebeurde in het vierde kwart. Er werd terug beter gevoetbald en weer gescoord na mooie combinaties. Dit bracht ons op een mooie 4-18 einstand (en niet 6-18 zoals ondergetekende merkte bij thuiskomst op de jeugdcup website).
Kortom het was een heel leuke voetbalavond waarin we mooie combinaties en goals hebben gezien. Een ferme opsteker voor onze spelers na de wat moeilijke weken in de competitie. Hopelijk is dit nu een nieuwe start.


Penalty’s : 4-4

Tot de volgende match.

Thierry