Wedstrijdverslag: U11 Blauw


Wedstrijd: U11 Blauw op za 27 jan 18 - 09:30 thuis tegen SK Rapid Leest A (uitslag: 3-4)   - Competitie
Klik hier voor de ploegpagina van de U11 Blauw

Het zwarte beest uit Leest (in samenwerking met Schelle TV !)

Vandaag was het zo ver. De topper waar we met zijn allen (spelers, trainer en ouders) zo naar uit keken. De confrontatie met ons zwart beest: Rapid Leest. Elke keer dat we ze tegen kwamen kregen we goed op ons doos, maar vandaag zou het anders worden, allez, dat hoopten we toch.

Onze jongens begonnen sterk aan de wedstrijd en kregen direct enkele kansjes, maar de bal wilde niet tegen de netten. Naarmate het eerste kwart vorderde herstelde Leest het evenwicht en kregen zij ook enkele kansen. Maar zowel onze doelman als die van hen toonden vandaag Courtoisiaanse trekjes (en dat zou zo de hele wedstrijd blijven) waardoor ze onklopbaar leken.

In het tweede kwart hetzelfde spelbeeld. Weer startten onze jongens iets sterker en ditmaal resulteerde dat in een (op dat moment) verdiende 1-0 voorsprong. Voor Leest het sein om een tandje bij te steken. Onze jongens lieten nu iets te veel ruimte aan onze tegenstander, die ook knap en technisch voetbal brachten, en de gelijkmaker was een feit. 1-1 was de ruststand en dat was een correcte weergave. (het had ook 5-5 kunnen zijn, maar daar staken de doelmannen wel een hand of been voor)

Na de rust kwamen we iets minder geconcentreerd uit de kleedkamer en Leest drukte door. Plots vielen er 2 doelpunten op korte tijd uit de lucht en keken we tegen een 1-3 achterstand aan. Onze jongen waren even het Noorden kwijt, maar op het moment dat je dacht, nu doet Leest de wedstrijd dood met een 4de treffer, legden we de 2-3 in het mandje.

Voor het begin van het laatste kwart nog even een stevige peptalk, en daar was de spirit weer. Leest moest achteruit en onze jongens hadden nu weer het betere van het spel. Dit resulteerde in de verdiende gelijkmaker. We roken onze kans, maar een ongelukkig moment en Leest stond weer op voorsprong. Onze boys zetten nu alle zeilen bij en probeerden nog op gelijke hoogte te geraken. Ei zo na gebeurde dit ook, maar een knap opgezette aanval werd rakelings langs besloten en zo blijven we op zoek naar onze eerste overwinning tegen Leest…

Volgende afspraak op 24/3 om 12u… maar eerst nog de Pirates, Boom, Tisselt, Muizen, Hombeek en Rijmenam tussen onze boterham leggen

Specials creadits to Dave De Bel voor het superprofessionele filmpje ! (met doellijntechnologie)