Wedstrijdverslag: U11 Groen


Wedstrijd: U11 Groen op za 20 jan 18 - 12:00 op verplaatsing bij FC Oxford Hemiksem  (uitslag: 5-7)   - Competitie
Klik hier voor de ploegpagina van de U11 Groen

U11 groen gaat door de modder

Een derby is altijd wat speciaals ... ook zaterdag 20 Jan was het weer zo'n wedstrijd tegen de "buren". Ik begin dit verslag met een pluim voor het bestuur van Oxford met de nieuwe, functioneel klare cabines en de veldjes die per categorie mooi afgekrijt zijn. Leuk voor de teams om op een "eigen veld" te spelen. Hier kunnen we misschien ook goeie ideeŽn uit putten als club.

Tijdens de eerste helft kon er nog deftig gevoetbald worden omdat het terrein nog niet te nat en modderig was. Daar maakten vooral wij gebruik van om een aanval op te bouwen en te verzilveren. De eerste goal was er een van formaat, een terugvallende bal die Ibe - voor mij onverwacht - op de slof pakt en vervolgens met een streep in goal verdwijnt ... ik stond sprakeloos. Verder zijn er nog goals gevallen die voornamelijk voetballend ontstaan zijn: 2 x Kobe, Liam en Ilias. Oxford Hemiksem kon een goaltje meepikken door wat geharrewar aan de baklijn voor de goal waarbij we de bal niet weggewerkt kregen. Verder werden we eigenlijk niet super veel onder druk gezet door de thuisploeg.
1e helft 1-5, een mooi begin.
Tijdens de helft begon het wat harder te regenen en werd de modder in het centrum van het veld ideaal geprepareerd voor het moddergevecht. Voor onze iets minder krachtige benen werd het moeilijk om te blijven voetballen de bal uit deze "zwoegzone" te houden. Dit heeft ons in de 2e helft 4 goals gekost omdat de Oxfordnaars de bal door het midden beukten tot in onze netten. Het 4e kwart herpakten we ons met een mooi strak schot van Kyan in de rechterhoek waar de doelman geen antwoord voor had. Het vertrouwen was terug en wij brachten weer wat voetbal. Ik herinner me niet wie onze laatste goal gemaakt heeft en het papier met de doelpuntenmakers dat Jurgen maakte was van nattigheid stuk en onleesbaar ..., maar volgens mij was onze laatste goal een balletje dat vrij traag over de doellijn rolde (2e van Kyan ?). Hoewel het geen megagoal was, zorgde deze wel voor een rustgevende 5-7 eindscore. De penalties werden vrij zuiver afgewerkt door de meesten.
Mijn dank aan Liam en Noah die zaterdag nagenoeg 120 minuten wedstrijd op hun teller hadden.
Dit is de 2e keer dat we een zware wedstrijd spelen op Oxford en met succes afsluiten. Als trainer ben ik natuurlijk blij dat we ons spel hebben kunnen opdringen 3 van de 4 kwarten. Blijven werken en plezier maken zou ik zeggen !

PS: het trainerschap en mijn nieuwe job combineren niet makkelijk ...
Daar om heb ik Tom Van de Weyer gevraagd om iemand anders als trainer van U11 groen aan te stellen. Ondertussen zullen de wedstrijden en trainingen nog door Jurgen en mij begeleid worden zoals tijdens het 1e deel van het seizoen.

Rekenend op jullie begrip,
trainer Ronny