Wedstrijdverslag: U7 Blauw


Wedstrijd: U7 Blauw op za 17 feb 18 - 11:15 thuis tegen Sp. Burcht FC  (uitslag: 10-9)   - Competitie
Klik hier voor de ploegpagina van de U7 Blauw

15 minuten knap voetbal is genoeg voor overwinning.

Na een weekje vakantie spelen we nog eens een wedstrijdje, deze keer is het aan Burcht om kennis te maken met de voetballers van Schelle Sport.
Senne en Daan werken nog aan hun conditie in de sneeuw op de skilatten. Vins komt daarom bij het team zodat we toch met 7 zijn. Burcht, afgezakt naar Schelle met 9 spelers, heeft wel enkele uit de kluiten gewassen jongens bij. Maar kunnen ze onze jongens ook verontrusten?
In het begin van de wedstrijd zien we het spel al goed over en weer gaan, onze spelers hebben beduidend minder bang van de tegenstander dan in de vorige wedstrijden tegen een U8 ploeg. Toch kijken ze al snel tegen een achterstand aan.
Niet getreurd, de kopjes gaan niet naar beneden, integendeel. De Schelse rakkers duwen het gaspedaal in en leggen enkele knappe combinaties en verfijnde dribbeltjes op de mat. Al snel is het erop en erover. Of ze nu een kop groter zijn of niet, dat deert hen blijkbaar niet.
De keeper van Burcht haalde zelfs nog enkele knappe schoten uit zijn doel. Het tweede kwart zakt het tempo en daarmee ook de concentratie om Burcht helemaal knock-out te slaan. Burcht kan enkele keren tegen scoren. De ruststand blijft nog wel 6-4 in het voordeel van Schelle Sport.
Na rust spelen ze met periodes weer zoals het eerste kwart, de wedstrijd helemaal naar hun toetrekken lukt echter niet, het blijft spannend tot in het laatste kwart.
Ook daar is het erg gelijk opgaand. Met enkele flitsen kunnen ze nog enkele doelpunten maken maar af en toe verdwijnt de wilskracht en concentratie weer waardoor ook Burcht nog enkele keren kan scoren.
Voor de supporters is het nagelbijten tot de laatste minuut, zeker wanneer Vins nog een doorgebroken speler de bal weet te ontfutselen met een knappe tackle.
Een verdiende einduitslag 10-9 voor Schelle Sport.

Lieten het beste van zichzelf zien, al was het bij sommigen maar met vlagen: Alexander, Xan, Lars, Vins, Demin, Leon en Stan.