Wedstrijdverslag: U8 Blauw


Wedstrijd: U8 Blauw op za 14 apr 18 - 09:30 op verplaatsing bij Jong Antwerpen Sp.  (uitslag: 16-6)   - Competitie
Klik hier voor de ploegpagina van de U8 Blauw

Moeilijke wedstrijd met vele factoren

Na de zware week van de voetbalstage op Schelle (TOP trouwens!) waar een aantal van onze spelertjes hebben deelgenomen durven ze het toch aan om de U9-jongens van Jong Antwerpen Sport (JAP) te bekampen op hun eigen terreinen. We krijgen gelukkig versterking van Emmanuel vandaag.
Vorig jaar na de stage stond er een moeilijk tornooike op Beerschot te wachten waar we mooi derde werden, dus we hoopten dat onze jongens nog steeds in de juiste flow zaten om een mooi resultaat neer te zetten. Even kijken naar de opwarming gaf op het eerste zicht wel reeds aan dat we niet direct een bende Schelse vikings met geslepen wapens voor ons hadden, maar eerder wat guitige koalas.

We trappen Q1 af en we krijgen al snel een bal onder de deklat binnen om de 1-0 op het bord te zetten. Hopelijk is dit het signaal voor onze jongens om er vol voor te gaan. Niet lang erna kan Emmanuel na het wegschuiven van de keeper voor 1-1 zorgen en lijken we vertrokken in de goede richting. Die goede richting is dan zeker niet de onze, want het wordt al snel 3-1 voor JAP. Mauro houdt ons dan wel mooi in de wedstrijd door van ver 3-2 te maken, nog geen vuiltje aan de lucht. Met een gelukje maakt JAP 4-2 en Q1 ronden we af met 5-2 op de tellers. Het belooft nog moeilijk te worden, maar we zijn al van deze score terug kunnen komen.

Het volgende kwart wordt het al snel 6-2, maar Luka L kan na een vrije trap Schelle terugbrengen tot 6-3. Het is een harde wedstrijd, maar met 6-3 gaan we rusten. Dit kwartierke is voor ons.

Q3 begint direct goed met de 6-4 van de voet van Matthew. Dit is dan ook een van de weinige doelpunten van onze jongens tijdens de 2e helft, want JAP diept de score uit tot 15-4 vooraleer onze jongens ook nog eens invloed krijgen op de score. Luka L kan ons nog terugbrengen tot 15-5 en 15-6 tegen het einde van Q4 vooraleer JAP de finale score van 16-6 op de borden vastzet.

Het was een moeilijke match. Onze jongens misschien nog wat vermoeid van de voetbalstage waardoor we best mogen zeggen dat ze niet de nodige scherpte aan de dag konden leggen, een moeilijk veld, vooral veel lange diepe ballen van de tegenstander in combinatie met een hard schot en een goede vaste keeper in hun goal maakten het niet makkelijk vandaag. Ook zeer fysiek spel van de tegenstander met de nodige foutjes, soms fouten, pimpt bovenstaande (molotov)cocktail nog wat zwaarder en brengt ons tot deze zware score. Onze supporters hebben hun best gedaan de jongens nog vooruit te schreeuwen, maar het heeft niet mogen baten. Ze hebben alles gegeven wat erin zat, maar vandaag was het vat al vrij snel leeg (waarschijnlijk was het bij het begin maar half vol bij een aantal) en de laatste druppels er uitpersen zette geen zoden meer aan de dijk.
Op naar de volgende match tegen Reet dan maar en deze match zo snel mogelijk vergeten.

Voor Schelle Sport speelden: Colin, Emmanuel, Luka L, Luka R, Matthew, Mauro, Senne, Xander