Wedstrijdverslag: U9 Geel


Wedstrijd: U9 Geel op za 20 jan 18 - 09:30 op verplaatsing bij Verbr. Zwijndrecht A (uitslag: 5-7)   - Competitie
Klik hier voor de ploegpagina van de U9 Geel

Stevig Zwijndrecht opzij gezet

De aandachtige supporters hebben het ongetwijfeld al gemerkt, er zit heel wat muziek in onze U9 lichting, en vandaag mochten we dat letterlijk nemen. Heel wat spelers hadden examen zang op de muziekschool en dus werd het kopjes tellen om de ploegen bemand te krijgen. Ook de ziektekiemen zijn weer in het land, dus dat zorgde voor nog meer kopzorgen bij het selectiecomité. Uiteindelijk stonden we dankzij de steun van blauwe Maurice en de net op tijd genezen Rhune met zes spelers klaar om Zwijndrecht A partij te geven. Xander imiteerde met succes een zieke zwijndrechtse zeehond en mocht aan de kant blijven, terwijl Kobe en Jules de Schelse nachtegaal uithingen.

Op een hobbelig akkervormig terrein vormde zich dankzij de miezerregen een modderige toplaag. Niet ideaal, maar gelukkig koos de vooruitziende coach op de vrijdagtraining al voor het slechtste stuk van het C-terrein en aldus de perfecte voorbereiding op deze match. Den Donald zou het zonder meer ‘geniaal’ noemen…

Schelle begon de match als een wervelwind. Maurice liet zien wat hij kan, rolde zijn flank op en schoot kruiselings binnen. En nog voor de supporters hun plekje hadden ingenomen maakte Liam er 0-2 van. Zwijndrecht had zijn beste speler vooraan geposteerd, maar die zat tot zijn groeiende frustratie in de broekzak van Rhune. Gelukkig stond aan de overzijde een rustige en ervaren coach en bleef het bij stevige maar correcte duels. Keeper Daan had het de hele wedstrijd niet makkelijk om de vrije man te vinden door de hoog opgestelde tegenstander. Zwijndrecht profiteerde en kon tegen scoren. Maar de Schelse kansjes gingen vlot binnen. Ferre en nogmaals Liam maakten er 1-4 van.

Het tweede kwart hetzelfde spelbeeld, maar een ander scoreverloop. Een vijftal goeie kansen werden gemist of gered, terwijl de tegenstander wel afwerkte. 4-4 bij de rust.

Tijdens de pauze werd gevraagd nog een tandje bij te steken in de duels en in balbezit te blijven combineren. En dat deden onze jongens perfect. Een heel intens derde kwart waarin beide ploegen elkaar geen ruimte lieten en geen van beide doelmannen zich liet verslaan. De spanning steeg met de minuut.

Het laatste kwart zou de beslissing brengen. Onze jongens speelden beresterk en knutselden enkele hele mooie aanvallen in elkaar. Liam werkte af, maar Zwijndrecht bracht de bordjes snel weer in evenwicht. De ploeg die scoorde zou winnen, en dat had Ferre gehoord. Hij knalde een hoekschop in één tijd binnen en vierde dat op z’n Antwerps. Verdedigend werd er keihard gewerkt voor elkaar en na alweer een knappe aanval via Tibe en Maurice werkte Liam in de rebound af. De 5-7 eindstand stond op het bord, een knappe zege na een leuke match tegen een stevige maar faire tegenstander.

En zo werd de valse start van vorig weekend direct weer rechtgezet, proficiat jongens !

Voor Schelle speelden : Daan (k), Tibe, Maurice (1), Rhune, Ferre (2) en Liam (4)