Wedstrijdverslag: U11 Blauw


Wedstrijd: U11 Blauw op vr 23 feb 18 - 18:30 op verplaatsing bij Willebroekse SV (Vaartland) (uitslag: 4-14)   - LAVA Beker
Klik hier voor de ploegpagina van de U11 Blauw

Finale is in de Sjakos...

Lava Beker: Schelle Sport Blauw – Willebroekse 14 - 4

Vandaag de halve finale tegen Willebroekse of beter gezegd U11 van Tisselt. Voor de wedstrijd namen sommigen het nogal licht op tijdens de opwarming en was een eerste waarschuwing op zijn plaats. Daarna verbeterde de concentratie en werd er goed en stevig opgewarmd. Voor de start van het eerste kwart nog eens de richtlijnen van in de kleedkamer herhalen, en we konden starten.

De start was flitsend, en we zetten direct druk met al meteen een kans. Maar ook Willebroekse (of moet ik nu Tisselt zeggen) liet zich niet onbetuigd. En stilaan namen ze de overhand. Bij ons was het allemaal wat laks en van duels winnen was er weinig te merken. Tisselt vocht echter voor wat het waard was en kwam 0-1 voor. We bleven krampachtig spelen en dat had zo zijn gevolgen. Enkele minuten later stond het al 0-2. Even was er dan een opflakkering van onze jongens maar bij de rust blonk er toch een verrassende 1-3 op het bord en leek het alsof onze jongens er zelf niet in geloofden.

Bij de korte coachingspauze werden er dan op enkele pijnpunten gewezen zoals het feit dat we overal een stap te laat kwamen, dat er geen beweging was en dat we geen duels wonnen. Ook de flankwissels moesten beter want er werd te veel over dezelfde kant gespeeld.

De boodschap was aangekomen en nog voor er 00:01:00 op mijn chronometer stond, waren de bordjes al in evenwicht. Van een bliksemstart gesproken. Onze jongens geloofden er weer in, en het tempo ging een ruk de hoogte in. Er werd ook veel meer bewogen en verloren ballen werden zelfs terug gehaald. Hierdoor bogen we een 1-3 achterstand om naar een 7-3 voorsprong. Uiteindelijk wist Tisselt in de blessure tijd van de eerste helft nog een 4de tegen te netten te prikken.

Na de rust werd het dan helemaal eenrichtingsvoetbal. Onze jongens gingen door op hun elan en op de zeldzame uitbraken van de tegenstander stond onze goed meespelende doelman paraat. Hij had duidelijk geen zin om nog een bal uit zijn netten te rapen. 10-4 na 3 kwart spelen.

Voor het laatste kwart gaf ik nog even mee dat ik er nog een paar doelpuntjes bij wou om zeker te zijn en ik werd op mijn wenken bediend. Nog 4 extra rozen legden een 14-4 eindstand vast en daarbovenop een ticket voor de finale op 5 mei.

In de kleedkamer brak een spontaan feestje los bij de jongens en het was genieten van de euforie van het moment. Maar als trainer mag ik ook niet blind blijven voor het slechte eerste kwart en de slordigheden die op het einde van de wedstrijd toch weer in de ploeg slopen… Toch ben ik ook zeer tevreden met de reactie van de ploeg en hopelijk zijn we weer vertrokken voor een mooie reeks. TOP mannen…

Finale op 5 mei... ik heb mijn droge kleren al klaar liggen :-)