Wedstrijdverslag: U10 Blauw


Wedstrijd: U10 Blauw op ma 02 apr 18 - 09:00 op verplaatsing bij Tornooi Heist (uitslag: -)   - Tornooi
Klik hier voor de ploegpagina van de U10 Blauw

Sterk werk op Paastornooi Heist

Paasmaandag speelden we met U10 blauw een sterk bezet tornooi in Heist.

Onze eerste wedstrijd speelden we tegen Hallaar en moesten we op een heel zwaar veld / modderbrij aan de slag en de start van ons tornooi was dan ook aarzelend.
We drukten Hallaar dan wel volledig weg, maar waren te vaak onnauwkeurig in de laatste pass - al werden we hier niet geholpen door het moeilijke veld. We slaagden er toch in enkele grote kansen bijeen te voetballen maar de doelman van Hallaar speelde een erg sterke wedstrijd.
Het werd dan nog extra moeilijk als Hallaar (onbedoeld?) halfweg de match een hoekschop in 1 tijd binnendraaide.
Gelukkig waren we niet van slag en konden we de gelijkmaker netten met nog een kleine 5’ te spelen.
En op slag van affluiten slaagden we erin de oververdiende winning-goal te maken.
Teleurstellend voor Hallaar maar de trainers waren het er unaniem over eens dat het wel meer dan verdiend was.

De volgende wedstrijd kondigden zich een pak moeilijker aan want Eendracht Aalst speelt enkele reeksjes hoger dan wij.
Ze wonnen met zware 6-0-cijfers tegen Hallaar dus enkel winnen was goed genoeg om de eerste plaats in onze poule te pakken.
En Schelle nam een prima start op het kunstgras: waar iedereen zou verwachten dat Aalst de lakens zou uitdelen was het net andersom.
We pakten uit met knap en snel voetbal en drukten Aalst achteruit.
Met kansen trouwens maar deze werden ofwel gepakt door een goede keeper, ofwel tegen de lat getrapt, ofwel onnauwkeurig afgewerkt.
Aalst daarentegen wist op een tegenaanval een individueel foutje af te straffen en kort erna een tweede vermijdbaar doelpunt te scoren... Erg zuur, zelfs de begeleiders van Aalst zeiden dat wij eigenlijk verdienden 2-0 voor te staan.
En wanneer een van onze aanvallers de keeper gedribbeld had en de bal enkel nog maar binnen te duwen had, werd hij onderuit gewerkt door de gepasseerde keeper. Doorspelen want een correcte tackle volgens de scheids (die zijn fout achteraf wel toegaf), tja... Knap dat onze mannen niet aangeslagen waren - integendeel: Aalst werd volledig achteruit gedrukt en de oververdiende 2-1 viel een 5-tal minuten voor tijd.
Geel-blauw wou meer en lukte zelfs nog de 2-2, deze viel echter te laat en op basis van het doelsaldo speelde Aalst voor plaatsen 1 tot 4 en wij voor plaatsen 5 tot 8. Het had zomaar andersom kunnen zijn en dat verdienden we eigenlijk ook.

In de eerste plaatsingswedstrijd speelden we tegen OH Leuven (jammer genoeg op het modderveld) en gingen we verder op ons elan van de vorige wedstrijd: we namen de wedstrijd meteen in handen en zetten OHL onder druk.
De 1-0 was niet onverdiend te noemen maar de spanning in de wedstrijd was snel terug: we kregen een hoekschop niet goed weg en de 1-1 was een feit.
De wedstrijd ging verder gelijk op en beide ploegen konden winnend afsluiten maar het was Schelle dat aan het langste eind trok, 2-1 en spelen voor de vijfde plaats.

In deze wedstrijd was RC Mechelen de tegenstander en over deze wedstrijd kunnen we eigenlijk kort zijn: RC Mechelen groot en stevig en dus in het voordeel op de modderpoel werd volledig gedomineerd door Schelle Sport dat vergat zijn kansen af te maken. Enkele seconden voor het einde een alles-of-nietsslalom van 1 van de Racing- spelers en hun eerste schot tussen de palen leverde hen de 5e plaats op.

Ondanks de 6e plaats die een zwaar vertekend beeld geeft een heel knap tornooi, wetende dat er behoorlijk wat ploegen van provinciaal / interprovinciaal niveau meespeelden en Schelle de uiteindelijke winnaar Eendracht Aalst 3/4 wedstrijd wist te domineren... Hoedje af dus!