Wedstrijdverslag: U9 Blauw


Wedstrijd: U9 Blauw op za 12 mei 18 - 09:00 op verplaatsing bij Dendercup (uitslag: -)   - Tornooi
Klik hier voor de ploegpagina van de U9 Blauw

U9 blauw succesvol op Dendercup

Zaterdag 12 mei, vroeg uit de veren… (6u30).

Om 8u15 zijn we voltallig aanwezig te Denderleeuw. Ditmaal voor de prestigieuze Dendercup, een kwalificatietornooi waaraan 64 interprovinciale en provinciale ploegen (mogen) deelnemen. Enkel Hombeek en Schelle Sport vormen hier als gewestelijk buitenbeentje een uitzondering. (Dank aan de persoon die dit voor elkaar gekregen heeft)
Op het hoofdtornooi op 26 mei zijn alle eliteploegen en heel veel buitenlandse ploegen aanwezig…. Een uitdaging dus.

De 64 deelnemende ploegen zijn verdeeld in 16 poules van 4. Enkel de 16 winnaars spelen, na een lottrekking, voor een plaats in het hoofdtornooi.
Enkele ploegen die meedingen naar deze beperkte plaatsen zijn Zulte Waregem(prov), RFC Cappellen, SK Londerzeel, FCV Dender, K.Berchem SP, KRC Gent, SC City Pirates, KFC Turnhout, RFC Luik, K Ternesse VV, KRC Harelbeke, KFC Rupel Boom, RWDM, KSV Bornem, ….
Bijna alle ploegen uit de amateurliga hebben een afvaardiging gestuurd… Om maar aan te tonen dat dit echt wel een groot tornooi is.

Onze krijgers (Maurice, Senne, Jarno, Kobe, Xander, Jorid en Robbe) zijn ingedeeld in een poule met SK Londerzeel, FC Dender en KFC Meise)

Wij openen ons tornooi tegen SK Londerzeel… Na een gelijkopgaand begin laten onze leeuwen zien dat Schelle Sport een te duchten tegenstander is. Na een collectieve prestatie winnen we met 7-1. Ondertussen hebben we gemerkt dat FC Dender over Meise gewalst is…

Onze jongens beseffen dat er de tweede wedstrijd tegen FC Dender om groepswinst gespeeld wordt. De eerste 10 minuten vechten we waarvoor we waard zijn. Dender komt amper over de helft. Wij zetten hoog druk en hebben enkele halve kansen. Jammer genoeg kunnen we dit niet volhouden en moeten we onze meerdere erkennen in de tegenstander. Deze laatste beschikte wel over spelers die anderhalve kop groter waren, we vroegen ons zelfs af of sommigen niet met de brommer naar het tornooi gekomen waren… Een verschil in kracht zorgde voor een overdreven 4-0 eindscore.

Na een lange pauze konden we onze spelers toch opladen voor een mooie prestatie tegen KFC Meise. Deze werden van de mat geveegd met een score van 9-1.

Op deze manier werden we de 3de beste tweede van het tornooi… Voor de 19de en 20ste plaatse mochten we FC Luik bekampen. Leuk om ook deze ploeg met 4-2 wandelen te sturen…

Kortom, onze jongens hebben Schelle Sport meer dan verdiend op de voetbalkaart gezet. Jammer, wetende dat KFC Dender zijn finalewedstrijd gewonnen heeft en nu mag aantreden tegen Club Brugge, Waasland Beveren en KFC Wetteren….

Zowel trainer Arno, alle ouders en ikzelf zijn superfier op de geleverde prestaties.
Nog even vermelden dat ook het tornooi te Rupel Boom (8x8) en het tornooi te Hombeek succesrijk waren…

Een schitterende manier om het seizoen af te sluiten…

Een trotse afgevaardigde
Wim