Wedstrijdverslag: U10 Blauw


Wedstrijd: U10 Blauw op wo 21 nov 18 - 18:00 op verplaatsing bij SK Ekeren Donk (uitslag: 3-5)   - Jeugdcup
Klik hier voor de ploegpagina van de U10 Blauw

Ook U10 gaat ronde verder in Jeugdcup

Na de ruime 11-1 thuiszege in de heenmatch leek de kwalificatie voor de achtste finales van de Jeugdcup een formaliteit, maar trainer en toeschouwers hadden in die match gezien dat de tegenstander zeker ook heel wat voetbal in huis had.
De Rode Duivels indachtig wilden we geen Zwitserse ommekeer zien gebeuren en dus wat het kwestie van de match goed te starten.

Maar wat we vreesden zagen we ook gebeuren. SK Donk was scherper gestart en kon snel scoren. Het kreeg vleugels en en na 5 minuten stond de 2-0 al op het bord. Aan dat tempo was een mirakel mogelijk en daar geloofde de thuisploeg ook in. Gelukkig kon Schelle het spel wat in evenwicht brengen en de 2-1 sneed de adem van de tegenstander wat af en het geloof in een stunt viel weg.

Kwart twee was heel evenwichtig en na de gelijkmaker van Schelle klom Ekeren Donk terug op voorsprong na een geplaatst schot, 3-2 bij de rust in een vrij rommelige wedstrijd.

Na rust werd er wat geschoven in posities en veranderde de dynamiek van de wedstrijd. Er kwam stilaan meer ruimte, al werd er voetballend onvoldoende gebruik van gemaakt. Schelle maakte wel gelijk en in het laatste kwart konden we ook afstand nemen en de overwinning helemaal veilig stellen.

Niet de beste match van het seizoen van een aantal spelers, maar na de matige eerste 10 minuten toch degelijk genoeg om de sterkte van de tegenstander te neutraliseren en de match te kantelen.

Op naar de achtste finales die op 23 en 30 januari gespeeld worden. Loting volgt eind december.