Wedstrijdverslag: U10 Geel


Wedstrijd: U10 Geel op za 12 jan 19 - 14:30 op verplaatsing bij FC Belgica (uitslag: 3-3)   - Competitie
Klik hier voor de ploegpagina van de U10 Geel

Knappe comeback tegen Belgica

De gele U10'ers werkten hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar af op het kunstgras van FC Belgica in Edegem. Het weer was miezerig, maar de spelers hadden er veel zin in.

Het werd een wedstrijd waarin nogmaals werd bewezen dat inzet loont.
In de eerste helft werden we wat overtroeft in scherpte en duelkracht. De posities werden niet overal gehouden en we konden de bal onvoldoende in de ploeg houden. Belgica klom al snel op voorsprong en kon in het tweede kwart zelfs tot 3-0 uitlopen. We lagen niet zwaar onder maar konden buiten een schot van Xander op de doelman en een halve schietkans van Senne na een actie van Youssef niet echt veel gevaar creëren.

In de tweede helft pakte Schelle echter de touwtjes in handen. Rhune achteraan en Ferre in het midden werden baas in hun zone en trokken de ploeg mee. Meerdere goeie aanvallen leverde nu heel wat doelgevaar op. Eerst werkte Senne à la Czernia binnen en vervolgens werkte Thieu een teruggelegde bal van Xander af in het hoekje. De ploeg geloofde erin en de gelijkmaker was bijna een feit toen Ferre de paal viseerde en Robbe z'n prachtige wreeftrap rakeling over de kruising zoefde.
Uiteindelijk was het wachten tot de allerlaatste minuut. Toen stuurde Senne Youssef in het laantje en die ontdeed zich van z'n mannetje in prikte de verdiende gelijkmaker in het hoekje.
Een mooie comeback die terecht gevierd werd als een overwinning.
Vieren na een geweldige comeback is zeker op z'n plaats
De sfeer zat er al voor de match in