Wedstrijdverslag: U10 Geel


Wedstrijd: U10 Geel op za 19 jan 19 - 11:15 thuis tegen K Boechoutse VV B (uitslag: 5-1)   - Competitie
Klik hier voor de ploegpagina van de U10 Geel

Afstand genomen in sterke tweede helft

U10 geel staat na nieuwjaar in een reeks met veel 'nieuwe' tegenstanders en dat is eigenlijk wel leuk. Zo spelen we niet voor de elvendertigste keer tegen Reet of Aartselaar.

Vandaag ontvingen we de geel-zwart gestreepte armada uit Boechout op ons kunstgrasveld waar de witte rijm al afgespeeld was door onze blauwe teamgenoten. En na het late gelijkspel vorige week wilden onze 12 spelers deze keer de match helemaal naar zich toe trekken.

In de eerste helft lukte dat slechts gedeeltelijk. Er werden heel wat duels uitgebikkeld op het middenveld, maar veel vlotte aanvallen of doelgevaar leverde dat niet op. Rhune nam dan maar een terugrollende bal vanop eigen helft op de slof en de parabool was meetkundig perfect uitgetekend om net onder de lat in doel te vallen. 1-0 en na een scoreloos tweede kwart werd dit ook de ruststand.

Boechoutse vatte de tweede helft aan met hoge druk en aanvankelijk plooiden we te ver terug. De 1-1 stond al snel op het bord. De ploeg reageerde echter meteen en nam het spel volledig over. Het aanvallende viertal heerste op het veld en het gevaar kwam van alle kanten. Ferre scoorde centraal, Xander vanop rechts en Youssef vanop links. Senne had pech en trof de paal. Achterin raken onze jongens steeds beter ingespeeld en in diverse bezettingen werd er goed verdedigd.
In de eindfase verliet de tegenstander z'n verdedigende stellingen volledig om het tij nog te doen keren, maar onze verdediging gaf geen krimp en op één van de tegenprikken kon Ferre in de rebound de 5-1 eindstand tegen de netten trappen.

Goeie match van de ploeg tegen een op zich evenwaardige tegenstander.