Wedstrijdverslag: U13


Wedstrijd: U13 op za 19 jan 19 - 11:15 thuis tegen Nielse SV B (uitslag: 3-6)   - Competitie
Klik hier voor de ploegpagina van de U13

Een evenwichtige wedstrijd beslist door kick & rush voetbal.

Vandaag burenduel tegen Nielse. Het B-veld lag er nog hard en hobbelig bij na een nachtje vriezen en tijdens de opwarming waren er velen die schrik hadden op dit plein. Dat vertaalde zich ook in het eerste kwart. Ondanks het feit dat ik erop drukte er volledig voor te gaan en geen schrik te hebben van het harde veld, stonden de meeste op wankele benen. Nielse nam een verschroeiende start en we stonden ook al snel 0-1 in het krijt. Na dit doelpunt schoten we wel wakker, en herstelden we het evenwicht in de wedstrijd. Maar ondanks dat het balbezit 50-50 was deden wij er niets mee (geen enkel schot op doel in het eerste kwart). Daarentegen wist Nielse wel gevaarlijk te zijn, met nog een doelpunt er bovenop.

Tijd om de jongens nog eens wakker te schudden tijdens het coaching moment. Dit keer hadden ze het wel begrepen en er volgde een knappe tweede kwart met veel inzet en druk op de bal. De tegenstander kreeg het moeilijk, maar wist nog wel uit te lopen op een snelle counter. 0-3. Wij bleven er echter voor gaan en kregen ook verschillende grote kansen, maar net als vorige week wou de bal er niet in. Tot we de bal konden heroveren door op rechts goed druk te blijven zetten en de bal voor doel te gooien. Mistasten van de doelman zorgde ervoor dat de voorzet in doel belandde. 1-3. Daarna volgde nog een reuzekans op de aansluiting maar die ging in het zijnet.

Het derde kwart was dan weer 10 minuten lang lusteloos. Volledig uit positie lopen, slechte passing, geen beweging. Daarentegen wist Nielse wel van welk hout pijlen maken en een beter Nielse liep verder uit naar 1-4.

Ik vertelde dat ze er moesten in blijven geloven, en dat deden ze ook. Onze jongens kwamen met de juiste mentaliteit op het veld en drukte nielse helemaal weg. Ondanks dat ze 1-4 voorstonden sloop er bij hen paniek in de gelederen. We kwamen nu van alle kanten en een verschroeiend schot na achteruit leggen van de bal vloog perfect en keihard in de rechtse bovenhoek. Doelpunt van het jaar (en bij uitbreiding van het seizoen) tot nu toe. We gingen nog een tempootje hoger spelen en daar was de aansluitingstreffer. 3-4. Erop en erover dachten we, maar we verloren de spits van Nielse uit het oog die zich als een echte goaltjesdief bij de doelman had geposteerd. De bal werd door de bezoekers heroverd, gevolgd door een lel vooruit tot bij deze spits en 3-5. Mja, je kan je bedenkingen hebben bij dit soort voetbal, maar het is deel van het spel en we hadden het maar moeten zien. De kopjes gingen naar beneden en de laatste 5 minuten werden weer wat rommeliger. We kregen nog een 6de doelpunt tegen, maar op dat moment was het schip al gezonken.