Wedstrijdverslag: U13


Wedstrijd: U13 op za 23 feb 19 - 09:30 op verplaatsing bij KFC Volh Wintam (uitslag: 4-6)   - Competitie
Klik hier voor de ploegpagina van de U13

Erop en erover

Laatste wedstrijd van de heenronde en laatste kans om onze eerste echte overwinning na nieuwjaar binnen te halen. Vorige week was er dan wel de 2-1 winst tegen Mariekerke, maar die kwam vooral tot stand door de hulp van 2 blauwe spelers, die ook nog eens de 2 doelpunten voor zich namen.

Vandaag was onze start alvast veelbelovend. De wil was er en ook de werkkracht was aanwezig. Een mooie interceptie van onze 10 gevolgd door een prima schot op doel leidde de 0-1 in. Maar dan hervielen we in oude gewoontes. Vooraan dacht men enkel aan aanvallen en vergat men te verdedigen en achteraan werd de positie niet gehouden en lieten we de tegenstander de ruimte om in de rug te duiken. We werden nog maar eens 2x op snelheid gepakt en de balans was al helemaal omgeslagen 2-1.

Het tweede kwart waren we in het zelfde bedje ziek en Wintam liep verder uit. Nog een paar verwittigingen later was het tijd om in te grijpen. Even de ploeg herschikken en plots sloeg de motor aan. Op 1 minuut tijd werd de achterstand omgebogen van 3-1 naar 3-3. Dit gaf onze jongens moed. Er werd wel door iedereen gewerkt nu en achteraan stonden we ook veel beter, en werden de paslijnen goed afgesloten waardoor Wintam geen gebruik meer kon maken van de dieptepassen.

Tijdens de rust vroeg ik om het goede einde van het tweede kwart door te trekken, maar blijkbaar waren we de eerste 5 minuten toch nog niet zo goed wakker, enkel mooie reddingen van onze doelman ten spijt werd het toch 4-3. De kopjes gingen echter niet naar beneden, en we namen de wedstrijd weer in handen. Dit resulteerde in de gelijkmaker en wat later was het zelfs erop en erover.

Het vierde kwart mochten we die voorsprong niet meer uit handen geven. Wintam probeerde nog wel, maar daartegenover werd er aan onze kant hard gewerkt om alle gaten dicht te lopen. Veel kansen kreeg Wintam niet. Integendeel, het waren onze jongens die er nog eentje bij duwden. 4-6, en dit zouden we niet meer afgeven.

Voor de wedstrijd had ik om een reactie gevraagd van de jongens, en deze heb ik bij deze ook gekregen. Werkpunten zullen er altijd zijn, maar ik ben al zeer tevreden met de inzet die werd getoond. Dit wil ik nu ook in de volgende wedstrijden zien.

Ook dank aan Diego van U12 geel die mee het toonbeeld was van de geleverde inzet vandaag en die door de positiewissel in het tweede kwart mee hielp aan het keerpunt van de wedstrijd.