Wedstrijdverslag: U12 Gew


Wedstrijd: U12 Gew op za 12 sep 20 - 09:30 op verplaatsing bij FCS Mariekerke-Branst A (uitslag: 4-4)   - Competitie
Klik hier voor de ploegpagina van de U12 Gew

Billijk gelijkspel op speeldag twee

Na de fusie van FC Mariekerke en KVS Branst van afgelopen zomer en de jeugdsamenwerking die Branst al had met KSK Sint-Amands is het altijd wat koffiedik kijken welke tegenstander er op het terrein verschijnt en vandaag was dat de stevige U12 ploeg van Sint-Amands die aantreed onder de naam van het nieuwe FCS Mariekerke-Branst.

Op welk terrein er gevoetbald wordt, kan ook wel eens belangrijk zijn en dat was vandaag aan de scheldedijk in Mariekerke. Sommige ouders dachten ‘1 kans op 3 dat het in Branst is’ en vonden daar een verlaten terrein. Uiteindelijk raakte iedereen ter plekke en kon trainers Hans de troepen klaarstomen voor de wedstrijd.

De wedstrijd startte voortvarend voor Schelle, want de eerste kans was direct raak. Senne werkte koeltjes af. In het spel hadden we echter niet de bovenhand en de tegenstanders drukten en stonden veel steviger te voetballen. Die druk resulteerde in twee verdiende goals via een afstandsschot.

Kwart twee begon met aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Een nieuw schot leverde de 3-1 op en Schelle had het heel moeilijk. De trainer vuurde echter iedereen aan om keihard te werken en stilaan werden de duels gewonnen. Vervolgens pakte Jorid op links uit met een vlijmscherpe dribbel en zijn perfecte voorzet werd door Senne in één tijd in doel getrapt. Prachtige aanval en de kopjes weer omhoog. De wedstrijd ging heel gelijk op nu en na geharrewar liet Jorid de tegenstander verbijsterd achter met een gekraakt schot dat in het lege doel hobbelde. Ruststand 3-3

Kwart drie was helemaal voor Schelle en onze jongens gaven echt alles. Robbe, Eli, Parid en Juul verdedigden sterk, Lenn werd onklopbaar en onze aanvallers werkten zich te pletter. Dat resulteerde in een reeks uitbraken op de vleugels. Xander trapte voorlangs, Jorid aan de verkeerde kant van de paal en Ferre op een tegenstander. Een nieuwe voorzet van Xander werd half gepareerd door de doelman en Senne prikte de verdiende 3-4 tegen de touwen. De thuisploeg kreeg geen aanval meer in elkaar geknutseld en de doelman hield hen recht na een zoveelste uitbraak van Xander op rechts.

En zo zaten alle spelers redelijk op hun tandvlees voor het vierde kwart. Het grotere veld, de corona-onderbreking, de fysieke testen van woensdag en de overgave in de wedstrijd… de tank was leeg. Gelukkig was dit ook bij de thuisploeg enigszins het geval. Het voetbal werd wat rommelig en Schelle zakte terug. De bal geraakt niet weg en opnieuw ging een schot uit de tweede lijn tegen de touwen.

Schelle probeerde nog op de tegenaanval, maar de scherpte was weg. Een leuke en faire wedstrijd eindigde zo op een billijk 4-4 gelijkspel.

En nee, ik heb inderdaad niks geschreven over de ...