Wedstrijdverslag: U12 Gew


Wedstrijd: U12 Gew op za 10 okt 20 - 09:30 thuis tegen SK Berkenrode A (uitslag: 3-3)   - Competitie
Klik hier voor de ploegpagina van de U12 Gew

Herfstklassieker met tandjes

Wedstrijden tegen Berkenrode zijn stilaan een klassieker geworden voor onze gewestelijke Schellenaren. Steeds in een sportieve sfeer, maar bijna altijd spannend tot de laatste minuut. Getuige de uitslagen van vorige seizoenen : 2-2, 2-2, 3-3, 2-3 en 5-2. En ja hoor, vandaag was het weer van dattum…

Minuut 1… scrimmage voor doel en nog voor de supporters zich neergezet hebben heeft Xander de 1-0 al in de pin getrapt. Daarna gelijkopgaand spel met steriele druk van Berkenrode en zeer snedige uitbraken van Schelle. In de laatste zone wordt er echter onzuiver en overhaast gevoetbald.

In kwart twee hetzelfde spelbeeld, met twee goede thuisaanvallen waarbij de laatste pass beter had gekund. Bij Berkenrode leveren enkele doelpogingen uiteindelijk de gelijkmaker op. Ruststand 1-1.

Kwart drie en de wedstrijd wordt steeds aantrekkelijker. Het tempo gaat omhoog en er wordt aan beide kanten goed gecombineerd en ook sterk verdedigd. Na vijf minuten lanceren Parid en Donart Xander die zijn tweede in de verste hoek trapt. En even later gaat het alweer over rechts en gaat de bal via de doelman tegen de lat en over.

Maar Berkenrode geeft niet op en steekt een tandje bij. Het gevaar komt van alle kanten in kwart vier en al snel hangen de bordjes weer gelijk.

Tandjes … die hebben wij ook… denken onze jongens en ook zij steken er enkele bij… het tempo gaat nog meer de hoogte in. De rechterflank blijft aartsgevaarlijk en Donart kan de voorzet van Xander in twee tijden met doelman en al over de doellijn werken, 3-2.

Even later staat het echter alweer gelijk, na een scherp aangesneden hoekschop die binnengelopen wordt.

De match kan nog alle kanten uit en beide teams geloven nog in winst, al lopen hier en daar enkele bobijntjes af (dat heb je met dat tandjesgesteek…). Donart is na een doorsteekpass van Senne nog dicht bij de winninggoal, maar de bal hobbelt net naast.

Eindstand 3-3 na een zeer leuke wedstrijd, proficiat aan beide ploegen !